Pages

Friday, February 17, 2012

Berjalan2 di Bandung..hik3

Assalamualaikum Pembuka Bicara....

Cerita ni dah basi dah..hik2..lambat update coz byk gilerz kija...huhuhuhuhuhu...Tangggal 2hb 02 2012 (cantikkan no ni)..(^_^) aku telah menjejaki Kota Bandung Indonesia...hik2...best n suka sngt2...cuma bile g kesana masa n kewanganlah yang x mencukupi..huk2...
g kesana 3 ari...(2-4hb.2.2012)...
========================================
Tukar duit dari Malaysia.. RM900 = IR 2,592,000...
g sane dah jadi jutawan tau..hik2.leh kate murah lah gak tukar duit Rupiah di Sg Rengit...
Sebb smpai sane..kewangan x cukup..huhuhu...
so, tukar lagi RM100 = IR 280,000 sahaja...huk2...
=========================================
02-02-2012  (Khamis)
Sampai2 je terus ade Super amik...nama dia Pak Den Den...naik Avanza..Eksklusif sangat...Act, perbezaan waktu antara Malaysia dan Bandung adalah satu jam awal..Maksudnya..kalo di Malaysia 8.30 pagi..di Bandung baru je 7.30 pagi..hik2...so, kiteorang naik flight Jam 6.30 pagi dari LCCT dan smpai di bandung jam 8.30 pagi (waktu Malaysia)..Perjalanan sebnarnye 2jam 20 minit..tp pagi tu..mmg awal 20 minit smpai..mybe Pilot dia rempit kot..hik2...lepas tu..nk kena cek ngan Imegresen secara manual..nasib la bawak beg belakang je..x lah payah sngat.. 
Lepas dah naik Avanza,...terus je g Cek In kat hotel Orange.susah gak nk cari tempatnye..coz kebanyakan rumah2 yang lawa tu...adalah tempat penginapan...Nasib leh masuk awal..dah amik bilik terus letak beg n terus je breakfast makanan Sunda...after BF terus g Pasar Baru..Wah!! best nye pasar baru ni..ade 6 tingkat camtu..tp x smua g..sbb byk sgt pilihan..huhuhu...
1st - bli 6 telekung biasa yang dikirim oleh mum untuk 2 orang jiran (sbb mum blaja mengaji ngan dia), 2 orang nenek, dan 2 makcik = IR 500,000 = RM 173.60.. murah lah gak.. sebab kalo kat cni dalam RM60 sehelai..
6 Telekung = IR 500,000 sahaja
2nd - bli telekung untuk aku, mum, kak zila, cikgu becik n odda ... telekung aku, kak zila n mum = IR 648,000 ...cikgu becik = IR 130,000 dan odda IR 110,000 je... tp mmg lawa la..bak kate kak zila lawa kalo wat hantaran...
1 telekung = IR 216,000 sahaja
1 telekung = IR 110,000 sahaja..mmg cantik..Ni last beli..rugi beli awal kat kedai len..huhuhu

3rd - bli baju kebaya kerawang (utk aku n odda) dan baju kurung kerawang untuk mum..mmg lawa n puas hati..sbb baju kebaya tu baru IR110,000 sehelai dan mum punye IR130,000..mum nye mahal ckit coz baju dia 2.5 meter..hik2...
Baju kebaya hanya IR 110,000..best2.
4rd - bli T-shirt untuk diorg2 ni..hik2..murah la..untuk survinior..tp size dari s-xl je..huhuhu.. 

**yang kurang best makanan la..huhuhu..Xde mknn yang leh masuk tekak ku n kawan2 len...
=========================================
03.02.2012 (Jumaat)

Hari ni g smua FO (Factory Outlet)..mmg best la..ala2 JPO..tp yang ni lagi byk..smpai nk tercabut kaki..hik2..sbb barnag2 branded la...best2..tp, xde selai pon baju aku bli..hik2..sbb mmg x byk bawak kewangan kan..huhuhu..so, aku bli perfume Gucci Envy2Me tp x original la..kalo kat cni cam Grade AAA..tp murah sbb perfume tu harganya IR38,000 sahaja..bersamaan RM 13.20 je..sape xnk kan..100ml tu..hahaha...dalam Jam 8.00 mlm g cari SPA..smua nk mengurutkan ...hik2..
murah la kot...sbb urut satu badan + lulur selama 60minit = IR119,000 = RM 41.40 sahaja...hik2..
lps je g SPA..laparkan..so, g la cari KFC..harap2 leh la masuk..tp, mmg xlah..dengan Sos cili dia kureng...takde coslow n kentang putar...n pelik..snake plate dia ayam 2 ketul + nasi puteh..
huhuhu..menyedihkan...so, mkn je la...
==========================================================
04.02.2012 (Sabtu)

Yang bestnye..breakfast kat cni oklah..leh masuk..n terasa macam di Malaysia sahaja..coz totally semua yang duduk c2 orang Malaysia..hahahhaa.. Hari terakhir di Bandung..huhuhu..macam tak puas rasanya..g mencari kek lapis n dodol untuk org2 block yang merewang..huhuhu...abis kat cni dalam IR 300,000 la..huhuhu...
lepas tu g pasar baru lagi skali..utk shopping terakhir..kat c2..aku cari T-shirt lagi n tudung..tudung c2 leh kate lawa2 la gak n murah2..tp, smpt amik satu je..huhuhu.yelah dalam IR 30,000 = RM 10.40 je..hik2...
handbag mmg murah..tp, ongkosnye kureng..sbb baru je IR50,000 = RM17.40..kalo kat cni dalam RM35-50 camtu..kena pandai cari...lepas tu, terus g airport..nk naik flight kan..jam 3.45 (waktu bandung)..hik2..
# Kesimpulannya, kat cni,...walaupon tak byk trafic light..tp x pernh nmpak accident...smua bertimbang rasa...cuma setiap kali parking kat mana-mana pon..confirm kena byr IR2,000 kepada penjaga parking c2..kecuali di pasar baru mmg ade kaunter parking....huhuhu..
========================================
Dibawah2 ni ade la gambar2 yang smpt di ambil..di pasar baru mmg x smpat sbb shopping je..hik2

1st Day -Baru Je sampai Airport
2nd Day - Salah satu Factory Outlet
3rd Day - Otw balik ke KL

1st Day - Makan Makanan Sunda..
3rd Day - Bandar Bandung dari Flight
2nd Day..Di dalam salah satu FO..lps tu kena warning xleh amik gambar..huk2
Kijang Innova di Indonesia..
Menu yang berada di Orange Hotel..
1st Day (Petang)..tmpt diorg beli handbag n kasot..
Gambar lagi...hik2
Stesyen Minyak..

Tmpt Penginapan..Lawa kan..hik2

** Masih ade hati mau ke Bandung lagi..sape leh sponsor erk lepas ni..hik2..(^_^)..nk tengok byk lagi gambar ade di FB saya..hik2..lalallaa...



Thursday, February 16, 2012

Kesiannya..huk2

Assalamualaikum Pembuka bicara...

Macam mana nak mula bicara ini...Yang pasti, terasa kesian sangat n x tau dah nk cakap..
Actually, gurl ni, tunang ngan lelaki yang dulu kawan kepada my Ex Army tu..
Gurl ni lawa n bekerjaya dah jadi Nurse kat IJN lagi...
Memang suke sangat ngan dia..yelah dah tunang tahun lepas..
Ekot perancangan nk kawen Mac 2012 ni..tp...
hajat mereka tidak kesampaian kerana putus di tengah jalan..
tp, mmg cool la gurl ni..siap cakp..diorg xde jodoh dan bukan salah sesiapa..
Selalu mengikuti gambar diaorg ni..sebb sweet couple..
yelah sorang Nurse ..sorang lagi Army Officer...
Frenz FB ngan gurl ni bkn yang lelaki ni..hik2..

Bile pk2 smula...kalo dah Allah tentukan dia bukan Jodoh kita,..nk wat camne kan..
Aku takot sangat kalo benda tu berlaku pada aku...
so, lebih baik tunang kejap je kan...means dalam setengah jam ke...or x smpai sehari..
hik2..lepas tu terus nikah...lalallalala...gatal sungguhkan aku ni..
Skang ni memang pk lah pasal kawen,...Yelah umur dah 28 thn 6bln..hik2..
tapi ,Jodoh lom smpai kan..sape lah nak minang aku erk...
Tapi??bersediakah aku?? rase nk kawen..tp, lom bersedia...
camne erk..hik2..takotla kan nk pikul tanggungjawab...
But im try do the best for preparation on My Wedding Coming Soon (x tau thn bile..hik2)....

Hope time hari jadiku bersamaan 29 Tahun akan adelah sang Jejaka melamarku menjadi 
Isterinya...~Amin~
(^_____________________^)



Wednesday, February 8, 2012

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah...

Macam best laks lagu di bawah ini...
** Dedicated This Songs for En HH **
"Minx maaf jika ade kesilapan dari saya" 
video

Tuhan Berikan Ku Cinta..
Untuk ku Persembahkan
Hanyalah..
Padamu..
Dia..Anugerahkan ku Kasih
Hanya Untuk Berkasih
Berbagi...DenganMu...

c/o Atas Restu Allah..
Ku Ingin Milikimu
Ku Berharap Kau Menjadi
Yang Terakhir Untukku..
Restu Allah...
Ku Mencintai Dirimu
Ku Pinang Kau Dengan...
Bismillah...
Hoo....
Hampa Terasa...
Bilaku Tanpamu..
Hidupku Terasa Mati
Jika Ku Tak Bersamamu
Hanya Dirimu...
Satu Yang Aku inginkan.
Ku Bersumpah Sampai Mati
Hanyalah Dirimu 2X


~InsyaAllah Ini Yang Terakhir~ <-- Dah tinggal Kenangan..huk2

Daisypath Friendship tickers

---Laguku--


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...